“Burnt by the Sun” (1994)

Loading...

Режисерот Никита Михалков, воедно и глуми во својот филм “Изгорени од Сонцето”

Добитник на оскар за филм од неанглиско подрачје. Приказната е сместена во1939 година во Русија и раскажува за животот на руската нација во времето на Сталин.

Многу конкретен и сериозен филм кој мислам дека ја заслужи наградата.

 

 

 

 

loading...
Loading...