4 најчести грешки со употребувањето на кондомот

Loading...

Најново истражување покажало дека во 30% од случаите, кондомот се става на погрешен начин. Овие се најчестите погрешни потези.
Предвремено отворање
Правилен начин да се отпакува кондом е да се одвитка директно на пенисот во ерекција. Ако стои отворен, со тоа се уништува латексот и може да предизвика оштетување во текот на акцијата.
Нема простор на врвот
Ако нема доволно места каде да се излие спермата, кондомот може да пукне поради ејакулацијата. Секогаш треба да внимавате на тоа да оставите простор на врвот на кондомот.
Подмачкување со масло за бебе
Секаков вид на масло му штета на латексот. Ако сакате да биде полизгав, користете лубрикант на водена база или силикон.
Го ставате предоцна
Пред опасно да ви се приближи или пенетрира, обавезно проверете дали го ставил кондомот.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Најново истражување покажало дека во 30% од случаите, кондомот се става на погрешен начин. Овие се најчестите погрешни

loading...