4 неверојатни причини поради кои можете да изгубите свест

Несвестицата е краткотраен губиток на света која трае од неколку секунди до најмногу половина час. Но за предизвикувачите на несвестицата многу малку се знае.Ова се едни од помалку познатите причини.Најчесто несвестиците траат неколку минути,а може да му се случат на секому. Не само што им се случуваат на сите,туку знаат да се случат во најнезгодни ситуаци.Но кога би можеле да влијаеме на својот организам,претпоставката дека несвестиците помалку би се случувале.
Нагло станување
Немојте да станувате нагло,бидејќи при станувањето гравитацијата ја повлекува крвта во нозете и предизвикува значаен пад на притисокот.Во повеќето случаеви нашиот организам има противудар и срцето започнува побрзо да ја пумпа крвта и да ги стега крвните жили како би се стабилизирал притисокот
Но, во некои случаеви организмот е преслаб како би го покренал крвотокот и тука доаѓа до појава на несвестица.
Одење во  тоалет
Одењето во тоалет исто така може да предизвика несвестица.Не е важно каква нужда обавувате,со самото празнење на организмот се шират крвните жили.
Во случај на напрегањето,крвта се насмерува од мозокот спрема подрачјето на напрегање и така го остава мозокот во ризична позиција на работа со мала количина кислород.
Смеење
Ретко се случува, но има доста забележани случаеви дека по интензивно смеење можеме да изгубиме свест.Со оглед дека такво смеење е тешко да се контролира, бидете внимателни и свесно намалувајте го стегањето на мускулите на абдоменот како би успеале да запрете пред да ви снема кислород.
Кашлање
Нападите на интензивно кашлање можат да бидат сериозен предизвикувач на несвестицата. Извештајот обавен на порталот „Respiratoru Medicine” вели дека постои пар стотина пријавени случаи на вакви напади каде луѓето знаеле да бидат во несветца и до половина час.
Се смета дека оваа несвестица предизвикана со промената на крвниот притисок околу белите дробови.Најчесто несвестиците траат неколку минути,а може да му се случат на секому. Не само што им се случуваат на сите,туку знаат да се случат во најнезг

Пронајдете не на следниве мрежи: