4 видови на луѓе кои мораш да ги исфрлиш од својот живот!

Loading...

Доколку допуштиш луѓето да те искорисѕуваат и да те земаат здраво за готово, само зато што ги сакаш, за тебе нема да има никаква корист. Во првата прилика кога нешто ќе ти затреба, тие нема да се жртвуваат за тебе и твојата среќа.Доколку тоа не го направи уште во 2014 година, секако препорачуваме да го направиш тоа во новата 2015 година. Зошто? Затоа што го заслужуваш најдоброто, а овие луѓе не носат ништо добро.1. Оние кои те искористуваатДоколку допуштиш луѓето да те искористуваат и да те земаат здраво за готово, само затоа што ги сакаш, за тебе нема да има никаква корист. Таквите луѓе ќе земат се што можат од тебе, само затоа што знаат дека ќе им го допуштиш тоа. Но, биди сигурна во првата прилика кога нешто ќе ти затреба, тие нема да се жртвуваат за тебе и твојата среќа.2. Оние кои те озборуваатДоколку се уште ги трпиш луѓето за кои знаеш дека те оговараат зад грб или зборувале, а со тебе се мили и насмеани, би требало добро да се преиспиташ. Време е да одлучиш дека одсега ќе бидеш опкружена само со искрени и чесни луѓе.3. Оние кои те влечат назадНикаде не пишува дека сите луѓе кои ќе влезат во твојот живот, мораат таму и да останат. Тажна е вистината што некои луѓе влегуваат во него само за да останат одреден временски преиод. Можеби некогаш одмна сте биле на иста страна, но твоите цели и приоритети сега се поинакви. Не ги оставај своите соништа на чекање поради другите. Животот е прекраток за таквите работи.4. Луѓе кои не веруват во тебеНајлошо е кога си опкружена со луѓе кои не веруваат во тебе или оние кои веруваат во твојот успех, но не можат да го поднесат па те спуштаат, само за да си ги олеснат своите неуспеси. Таквите луѓе нека бидат први на листата кои ќе ги исфрлиш од својот живот.Доколку тоа не го направи уште во 2014 година, секако препорачуваме да го направиш тоа во новата 2015 година. Зошто? Затоа што го заслужуваш најдоб

loading...
Loading...