Кои се топ 10-те звуци кои ве ”вадат од кожа”

Loading...

Не постои објаснување со коешто би можело да се одговори на прашањето зошто некои одредени звуци ни пречат, но најблискиот можен одговор би бил поврзан со примитивнот дел од мозокот.

 

Најмалку непријатни звуци за човековите уши според некои научници се детското смеење, водата што тече, детското смеење и звукот на грмотевицата.

 

Едни од 10-те најнепријатни звуци 

– чкрипање на пластичен линијар по шише

– чкрипање со нож по стаклено шише

– чкрипање со креда по плоча  

– чкрипање со вилушка по чаша

– чкрипање со нокти по плоча 

– женски врисок

– звук на брусење на метал

– чкрипење на сопирачка 

– детско плачење 

– електрична дупчалка 

Погледнете ги следниве статии 

5-те најбогати луѓе низ историјата

Angry Birds во Star Wars верзија

5-те најголеми мани на хороскопските знаци

 

 

 

 

 

loading...
Loading...