10те најскапи автомобили продадени на аукција

Loading...

Ви прилог е листата на најскапите автомобили кои се продадени до сега…Иако колите се веќе искористени, сепак тие ги привлекуваат богатите луѓе, кои можат да си дозволат ваков луксуз од својот џеб. 
Секоја од автомобилите е приказна за себе…зрачат со автентичност и сјај!
Автентичноста потекнува од нивната историја и токму затоа и се даваат толку високи суми за нив. 
Желбата да се поседува ваков уникатен автомобил ги оправдува средствата…погледнете!
01. Ferrari 250 Testa Rossa
Произведен: 1957
Сума: 12 402 500 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
02. Ferrari 250 GT SWB Spyder
Произведен: 1961
 Сума: 10 894 000 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03. Bugatti Royale Type 41 1931 
Произведен: 1931
Сума: 9 980 000 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04. Ferrari 330 TR/LM
Произведен:1967
Сума: 9 821 250

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05. Mercedes Benz 540K Special Rodester
Произведен: 1937
Сума:8 252 801 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06.Bugatti Type 57 SC Atalante Coupe
Произведен: 1937
Сума: 7 920 000 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07. Mercedes Benz 38/250 SSK
Произведен:1929
Сума: 7 443 070 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08. Rolls Roys 10 hp
Произведен: 1904
Сума: 7 254 290 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09. Shelby Daytona Cobra Coupe
Произведен: 1965
Сума: 7 250 000 долари

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10. Ferari 250 LM 
Произведен:1965
Сума: 6 959 000

 
 
 
 
 
 
 
Погледнете ги и следниве статии:
Bugatti ќе смести над 1.000 коњски сили во новиот модел Galibiern 
Возила од милион евра покриени со песок 
Најбрзиот сериски модел во историјата на Bentley

loading...
Loading...