Новак Џоковиќ е „плукнат“ на својот дедо

Loading...

Новак Џоковиќ не само што има идентично име како својот чукундедо, тие имаат речиси и иста физономија.
Неговиот чукундедо пред 100 години живеел во Америка а, два пати се вратил во својата татковина за да се бори со своите браќа, еднаш на Скадар и еднаш на Солунскиот фронт. По Солунскиот фронт решил да остане во Јасеновото поле каде што станал судија.
Нивната сличност е преголема при што тие повеќе личат на близнаци него на чукундедо и внук.
Момче јавно го запроси Новак Џоковиќ!
Видео: Новак го освои турнирот во Шангај

loading...
Loading...