5 машки грешки кои жените не ги простуваат: После ова нема иднина – сопругата може да се заврти и да си замине засекогаш

Кои работи во врската се фатални, односно после нив парот нема иднина? Еве 5 причини за раскинување.

Способноста да се простува е клучот за силна и трајна врска. Сепак, секако дека постои граница, која кога ќе се помине, човекот засекогаш ја губи довербата и почитта кон партнерот.

Која жена никогаш нема да му прости на својот маж? Истакнуваме пет фатални машки грешки.

1. Не сака дете кога жената планирала да се роди

Значајна и прилично драматична причина. Иако ваквите настани нема да бидат проследени со развод, врската ќе добие пукнатина што нема да надомеси ниту со поминување на годините, ниту со купување подароци, ниту разни изливи на нежност. Мажот треба да биде подготвен за таков развој на настаните и да ја осигура својата партнерка во случај на бременост. Ова е ситуација кога силен и сигурен маж станува заштита и поддршка за неа и нивното заедничко потомство. Некој кој не е во состојба да обезбеди стабилност и во таква ситуација, брзо станува странец.

2. Ако покажува рамнодушност во тешки моменти од нејзиниот живот

Една жена може да одлучи да се разведе по такви ситуации. Ако е болна, и ѝ треба одмор, грижа и поддршка, а партнерот отворено се нервира бидејќи нема кој да му служи. Во таков момент, очите на жената се отвораат, а пред неа во сета своја грдотија се појавува нејзиниот животен придружник. Секој човек покажува колку вреди, токму во тешките моменти од животот. Всушност, на таков маж не му е потребна жена заради љубов, туку она што може да го добие од неа во смисла на сопствената удобност.

3. Ако ги заборави и уништи важните датуми

Обична кавга е вообичаена работа, секому му се случува, но ако скандалот се случил на празник, или пак, значаен и важен датум, тешко дека ќе можете да заборавите на такво нешто. Секоја година на овој ден, брачниот другар неволно ќе се сеќава на грозен настан. Замислете дека клучен настан во животот е уништен, како на пример годишнина од свадба. Ова е многу тешко да се заборави. Особено кога гостите што сте ги поканиле случајно биле сведоци на понижувањето. Како да останете со личност која не ги зема предвид вашите чувства и искуства.

4. Ако мажот не ја заштите во непријатни ситуации

Класичен пример би бил кога уличните хулигани ќе почнат да малтретираат девојка, а нејзиниот маж се крие од местото на настанот. Сè е јасно овде. Што ако во секојдневниот живот се случи нешто што претставува закана за жената? На пример, кавга со свекрвата, конфликт со раководството на работа или финансиски тешкотии со непријатни последици. Во овие ситуации, вашиот маж треба да внимава на вашиот грб и да не седи „во аголот“, како да не е негова работа.

5. Не ја почитува вашата приватност

Ова се случува ретко и често ја изненадува околината: раскинување предизвикано од неспособноста на жената да го реализира својот потенцијал. Барањата на партнерот да престане да комуницира со пријателите, да остави хоби, да престане да ги „турка“ личните интереси не се новина во нашето општество. Често, мажите во женската активност гледаат закана да одат кај друг маж. На екстровертната жена ѝ е потребна комуникација како воздух.

Пронајдете не на следниве мрежи: