5 интересни факти во врска со FOREX

Во последниве години со галопирачки развој на технологијата, имало експлозија во проширувањето на Форекс пазарот и бројот на луѓе кои тргуваат на него.Развојот на технологијата им овозможи на индивидуалните трговци да учествуваат во Форекс пазарот, кој е без сомнение најголемиот финансиски пазар во светот.
Тргување на Forex може да биде 5 дена во неделата, 24 часа на ден, без ограничување на бројот на трансакции и без парични ограничување во тргувањето и со можност еден  инструмент да купите и / или продадете во секое време.
Дневен обем на тргување на Forex е околу 3 трилиони долари, што е околу 10-15 пати повеќе од сите берзи во светот заедно
1.На Forex пазарот може да се пристапи од било кој стационарен или мобилен уред со интернет конекција
2.Најликвиден пазар во свет каде што вие секогаш можете да го купите или да го продадете секој инструмент
3.Една четвртина од милијардерите во светот се збогатени на Форекс пазарот
4.Човекот кој заработил најмногу во еден ден е Џорџ Сорос, кој  во 1992 година на вложени 10 милијарди долари заработи  2 милијарди долари.
Ова се само некои од многуте причини зошто се поголем број на луѓе се вклучуваат во Форекс тргувањето како во светот така и во нашата земја.
Доколку го читате овој текст, значи ги имате исполнето сите предуслови да почнете и Вие. FXLider, како лидер во регионот кога се во прашање он лине тргување, на сите читатели на Пулс24 им поклонува 50$ реални пари за успешен почеток во тргувањето.
ДОБИЈТЕ 50$ ОВДЕ.Развојот на технологијата им овозможи на индивидуалните трговци да учествуваат во Форекс пазарот, кој е без сомнение најголемиот финансиски пазар в

Пронајдете не на следниве мрежи: