5 причини зошто треба да јадете јајца!

Loading...

Додека јајца јајцата ги бие лош глас дека тие не треба да се јадат, бидејќи предизвикуваат холестерол, последните истражувања покажаа дека умереното консумирање на јајца нема негативно влијание врз здравјето. Еве зошто е добро да има јајца во вашата исхраната1. Здраво е за трудници  (Ако бремените жени јадат јајца повремено, ќе имаат убаво дете)
2. Го потиснуваат гладот (Ако доручекот ви биде со јајца, тоа значи дека помалку глад ќе чувствувате во текот на целиот ден)
3. Ги зајакнуват рефлексите (Тирозин, амино киселината во јајцата, помага забрзување на рефлексните реакции)
4. Го смалува ризикот од рак (Антиоксидансите во јајцата може да помогнат во намалувањето на ризикот од рак, но исто така, го намалуваат развојот на срцеви заболувања)
5. Го смалува крвниот притисок (Протеинот од јајцето може да помогне во намалување на крвниот притисок со дејствување во телото на ист начин како ACE инхибитори, еден вид на лекови против висок притисок.)1. Здраво е за трудници  (Ако бремените жени јадат јајца повремено, ќе имаат убаво дете)
2. Го потиснуваат гладот (Ако доручекот ви би

loading...
Loading...