Падна и првиот снег на Балканот

Loading...

 

Како што беше најавувано постојано оваа недела, температурите се спуштија па така падна и првиот снег на Балканот. 

Температурата падна преку ноќ, па така од врнежите на дожд Балканот го виде и првиот снег.

Првиот снег падна во Хрватска. Условите не се толку влошени, но жителите на Хрватска треба да бидат многу внимателни поради лизгавите патишта. Снегот го отежна и движењето на железничкиот сообраќај. 

Временскиве услови се повеќе не изненадуваат. Факт е дека сме речиси на прагот на ноември и можеби е време да видиме малку од есента, но сепак наглите промени на времето прават шок на секој човек. Што мислите дали е време да го видиме првиот снег за оваа година?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...