Отворен е ресторан од картон

Loading...

Еден креативен поранешен продавач на хартија од Тајван ја претвори својата тешка работа во вистинска лекција за моќта на иновацијата со неговата фантастична идеја.

Carton King Creativity Park, кој се отвори пред 3 години во Taichung Cityво Тајван, содржи и ресторан каде што се – вклучувајќи ги и чиниите, чашите, столчињата и ѕидовите – се направени од картон.

 

Храната во Carton King Restaurantе просечна, дури може да се каже и скапа, но сепак никој не обрнува внимание на цената бидејќи искуството е одлично.

Ентериерот изгледа како објект од LEGO коцки во реална големина (и коцките не се во различни бои). Кога некој од гостите ќе скрши столче овде, келнерите го праќаат истото на рециклирање, и веднаш го заменуваат со ново.

Она што го инспирирало создавањето на овој ресторан е водењето грижа за околината. Едноставно поентата е “кога нешто ќе искористиш – треба да можеш да го искористиш пак”, мислејќи на рециклирањето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте ги и следниве статии:

 

Алкохолна пица: Да, таа постои!

 

 

 

Верувате ли во духови?

 

 

 

Најдобрите ресторани во светот

 

loading...
Loading...