Кокаин во воздухот во италијанските градови

Loading...

Научниците од италијанскиот институт за истражување на атмосферското загадување ги објавија резултатите на едногодишното испитување на психоактивни супстанци во воздухот во осум градови: Болоња, Фиренца, Милано, Наполи, Палермо, Рим, Торино и Верона.

Резултатите покажуваат присуство на марихуана и кокаин во сите осум градови каде што најголема концентрација е забележана во Торино, а најмала во Палермо.

Така се покажало дека во Торино е развиена трговијата со кокаин, додека во универзитетските градови како Фиренца и Болоња во воздухот имаат честички на марихуана.

прочитајте ги следниве статии

Низ Балканот минува 80 отсто од кокаинот од Авганистан

Во фотографија на Меси криел марихуана

Марихуаната предизвикува рак на тестиси

loading...
Loading...