Mercedes – Benz A45 AMG без никакви камуфлажи

Loading...

Еден од најочекуваните мали модели на Mercedes е новиот А45 AMG, кој денес доаѓа во издание без никаква камуфлажа.

Оние кои ја познаваат A – класта ќе приметат дека A45 AMG аеродинамички е идентичен со AMG Sport стилскиот пакет, кој е во понуда за регуларниот хеџ-бек модел, а единствената разлика се поголемите 18 инчни алумински фелни, заштитна маска и издувните цефки во трапезоиден облик.

Сепак вистинската разлика се наоѓа под хаубата, односно 2.0 литарскиот четвроцилиндричен агрегат со директно влизгување и турбо компресор.

Овој модел има 350 КС и 450 Нм вртежен момент.

 

 

Новиот Mercedes- Benz A-Class

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series уништен за време на тестирање

loading...
Loading...