Почина најголемиот борец, тригодишното момче родено без мозок

Loading...

Тригодишниот Nickolas Coke, од Колорадо е еден од ретките примери на медицински феномен. Тригодишно момченце родено без мозок, состојба во која штотуку родените деца набргу по раѓеањето умираат. 

Болест која се карактеризира со нефункционалност на поголемиот дел од мозокот, и неприсуство на череп.

Покрај големиот борец, во моментите кога умирал била неговата баба. Детето едноставно престана да дише откако цело утро имаше потешкотии. Лекарите се обидоа да го реанимираат, но по три направени обиди го прогласија за мртов. Никогаш не беше приклучен на никакви апарати, а со својата борба и живот им покажа на многумина што значи вистинска љубов и семејство, изјавила бабата на овој голем борец Sherri Kohut.

Во последните денови од животот ова тригодишно момче било постојано насмеано, а неговото семејство отсекогаш се трудело што почесто да го води на прошетки, излети, кампувања и сл.

Состојбата во која ова момче било родено е наречена анецефалија, состојба која е можна да се случи на едно од 10 илјади родени бебиња, состојба во која новороденчињата ја немаат способноста на доживување на емоции, говор, и развиток на способноста за движење.

 

 

 

Погледнете ги следниве статии

 Безмилосно ги убила сопствениот син и ќерката на пријателката со 150 убоди од нож

 

 

 

Мајка обвинета за убиство на пет новороденчиња

 

 

 

 

 

 

 Четиригодишно дете скокајќи на својот кревет излетало низ прозорот

 

loading...
Loading...