Феноменот на женските гради

Loading...

Зошто мажите губат глава пред женските гради?

 

За нивниот феномен се расправа со векови, а тајните коишто ги крие тој најголем женски адут никогаш до крај нема да бидат разоткриени. Сепак, постојат одредени причини кои ги ставаат градите на водечката позиција меѓу женските облини и ги прават толку неодлив атрибут на женското тело.

Никој не вели дека сјајната и здрава коса, убавиот тен или струкот по мерка не ги привлекуваат мажите, но погледот на бујното деколте нема конкуренција.

Истражувањата покажале дека скоро половина од мажите прво го забележуваат женското деколте, односно на него најдолго се задржуваат – дури 10 секунди подолго отколку на другите делови на телото. Зошто е тоа така?

Иако овој факт оди во прилог на мажите, сепак не е сè црно-бело. Причините за ова се многу подлаболки отколку што мислиме и достигнуваат до далечното минато. Се смета дека жените со поголеми гради имаат повисоко ниво на естроген, па затоа се сметаат и за поплодни и според тоа попривлечни потенцијални партнерки.

 

 

Во анкетата спроведена од една интернет страница во која учествувал голем број на мажи од различна возраст, откриени се причините поради коишто мажите толку ги сакаат женските гради. Тие се:

 

1. Затоа што ги немаат

2. Затоа што се ерогена зона што истовремено ги возбудува и двајцата партнери

3. Бидејќи ја симболизираат женственоста

4. Бидејќи жените со поголеми гради и помал струк имаат повеќе женски хормони, што значи поголема плодност

5. Бидејќи претставуваат воодушевувачки украс на женското тело, без разлика на големината.

 

 

Погледнете ги и следниве статии:

Предности на жените со големи и жените со мали гради

 

 

 

Проценете каква е според нејзините гради

 

 

 

8 нешта за пожежок секс

loading...
Loading...