Историјата на Бетмобилот

Loading...

Автомобилите настанале поради човечкaта потребa да стигнат од точката А до точката Б но, во меѓувреме станаа нешто повеќе од само обични превозни средства, начин на живот, а за некои и опсесија.

Од бројните автомобили кои ја одбележаа октонската страна на американската филмска индустрија и кои дефинитивно се разликуваат од останатите доаѓаат од Готам Сити во сопственост на Брус Вејн. Се разбира, станува збор за Бетмобил.

Првиот Бетобил на екраните се појави во 1966 година како дел од серијата со 120 епизоди. За неговата изработка бил задолжен Џорџ Берис, познат по бројните модификации направени за телевизиските серии и филмови. Оргиналниот автомобил е направен 10 години порано како Linkoln Future концепт, а за неговиот дизајн е задолжен Ford.

 

Audi R8 GT со 1000 КС

BMW Gran Turismo серија 3 – шпиунски фотографии

loading...
Loading...