6 предности на срамежливите луѓе

Loading...

Овие луѓе малку потешко се претставуваат самите себе, но нивната срамежливост всушност ги прави подобри слушатели и набљудувачи, а и повеќе размислуваат и се грижат за другите. 
1.Лесно воочуваат работи
Срамежливите луѓе не сакаат сето внимание да е насочено на нив, но многу вешто препознаваат изрази на лицето кои им откриваат многу за тоа што мислите за нив.
2.Многу рамислуваат
Срамежливите луѓе често сакаат да се консултираат со самите себе за многу работи. Длабокото размислување е креативен процес од кој се раѓаат многу промислени одлуки и избори, како на работа, така и во друштвото.

 
3.Се грижат што другите мислат за нив
Овие луѓе многу често стравуваат за тоа каков впечаток ќе остават во друштвото. Тоа укажува дека другите луѓе им се многу битни, па затоа сакаат да им се претстават во најдобро светло.
4.Можеби им се плетка јазикот, но тоа е знак за интелегенција
Ако забележите како срамежливиот човек ги крие дланките, си игра со косата, му се плетка јазикот, му се тресат колената и слично, знајте дека му е незгодно во моментот. Но ова може и да посочува на некаква ментална активност. При длабоко размислување, мозокот се растеретува и се случуваат овие работи.

 
5.Тие се одлични слушатели
Иако делуваат отсутни бидејќи не зборуваат, срамежливите луѓе се всушнот најповолни за разговор. Тие внимателно слушаат што имае да кажете. Нивната најголема предност е што така го впиваат сиот разговор.
6.Срамежливоста и интровертноста не се иста работа
Додека интровертноста е билошки условена, срамежливоста е само мала пречка во социјализацијата. Срамежливите луѓе сакаат да се дружат и да зборуваат за себе, само им треба малку време да се опуштат.
  
1.Лесно воочуваат работи
Срамежливите луѓе не сакаат сето внимание да е нас

loading...
Loading...