Дневно трошела по два литри шампон и 21 сапун

Loading...

Хигиената е добра работа, меѓутоа дури и негата на телото има свои граници, кој ги премина Џулија Абудула од Малезија.Таа станала зависна од миење на рацете, телото и косата.Знаела да помине и до 5 саати по туш и да ја измие косата до 25 пати дневно.

Џулија својата опсесија ја развила пред 20 години, кога работела во лабараторија како техничар, каде што често пренесувала примероци од урина и крв на ХИВ тестирање.

Таму во навика и преминало  детално да  ги мие рацете, а кога приметила дека тоа го прави пречесто мислела дека сама може да се одвикне, меѓутоа состојбата и се волошувала од година во година.

Поради опсесијата за миење раце  набрзо останала без работа бидејќи константно каснела.А сметките за вода биле се поголеми и поголеми.

Џулија започнала со терапија поради проблемите, меѓутоа едно време почнала да ги избегнува терапиите па се вратила на старо и заапочнала да троши две боци шампон и 21 сапун дневно , а опсесивното чистење на телото толку многу ја уморувало што немала енергија за ништо друго.

Таа поминала три недели во институција за пихички болни особи и се осоободила од оваа опсесија и повторно има контрола над свјот живот.

Би можело да ве интересира:

101 начин да отворите пиво

Eлизабет Тејлор-најбогатата почината личност

Како хороскопските знаци го поминуваат викендот

 

loading...
Loading...