Верувале или не: Ова не е фотографија – ова се голи девојки (фото и видео)

Loading...

Ема Хук од Австралија, отсликувајќи на 17 голи тела од млади девојки, ја претстави уметничката инсталација во која добиваме една слика на смачкан автомобил после една сообраќајна несреќа.

Уметничката Ема Хук по мислењето на многумина со право може да се каже дека ја работи работата од соништата. Имено оваа сликара црта по голите тела на мажи и жени со чива помош ги прави неверојатните фантастични уметнички инсталации.

За целите и во склоп на нејзиниот последен проект наменет за кампањата ’’Намалете ја вашата брзина додека возите’’, оваа навистина вешта уметничка со помош на 17 голи девојки  претстави една симулација како би изгледал еден автомобил после сообраќајна несреќа.

За да биде можно ова уметничко остварување Хук ангажирала 17 личности, но личности како спортистки и боди-билдерки, бидејќи тие спаѓале во категоријата на оние кои би издржале други личности врз себе.

Целовкупното цртање и отсликување на оваа уметничка инсталација траело цели 18 часа.

Погледнете ги следниве статии

 Судбоносното ’’ДА’’ на 200 начини

 

 

 

 

 Таму куќите се од чоколадо; Уметник направил свет од бајките од слатки, зеленчук и сирење

 

 

 

 

 Најгледаната фотографија на сите времиња

loading...
Loading...