Се роди едноока коза во Индија

Природата знае навистина понекогаш да си поигра на еден поинаков, помалку лош начин.

На една од фармите во Перудариа, Индија, родена е првата едноока коза. Според зборовите на фармерот, Кандсами (45), ова е нешто кое се случува за првпат во историјата.

Никогаш нешто слично немам видено. Вчера една од козите се окози притоа раѓајќи две младенчиња, од кои едното е сосема нормално, а другото е родено со едно око, изјави зачудениот фармер.

Ретко е да се видат ваквите нешта, но сепак едно од објаснувањата би било можното пореметување на бројот на хромозоми, објаснува на постручен начин еден од тамошните индиски ветеринари.

Иако ова е за прв пат вакво нешто да се случи во Индија, сепак низ светот се забележани повеќе вакви случаи. Како на пример во Палестина, каде што е родена коза со со човечко лице и осум нозе, во Кина овца која родила куче, и Нигерија каде што крава на свет донела двоглаво теле.

Погледнете ги следниве статии

 Биолозите открија како пајаците ја плетат мрежата за ловење

 

 

 

 

 

 

 

 Биолозите открија како пајаците ја плетат мрежата за ловење

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Галерија од Албино животни

 

 

 

 

 

 

Пронајдете не на следниве мрежи: