Hi-Tech Папа – Benedikt XVI и неговиот профил на Twitter

Loading...

 

Од Ватикан и официјално е потврдено соопштението дека папата Benedikt XVI е уште еден од милионските корисници на дружтвената мрежа Twitter, како и дека се очекува неговата зголемена активност на оваа социјална мрежа да биде забележана кон крајот на оваа година, поради многубројните обврски на Неговата Светост кон Црквата.

Со оглед на пренесувањето на оваа вест во светски рамки службата за односи со јавноста при Ватикан, на хумористичен начин изјави дека очекуваат голем број на следбеници, па и поголем од оној на Lady Gaga, која моментално ја ужива својата популарност со над три милиони следбеници.

 

Погледнете ги следниве статии

 Бизарно: Се оженил со сестрата на својата сопруга, сведок му било нејзиното мртво тело

 

 

 

 

 Планира да го прелета Атлантски океан со хелиумски балони

 

 

 

 

 9 годишно дете украло 3000 евра за да си купи слатки

 

loading...
Loading...