Погледнете како изгледаше помрачувањето на Сонцето од вселената

Loading...

На 13.11.2012 се случи потполно помрачување на Сонцето, кое беше видливо во Австралија. Меѓутоа, еден евроспки сателит го снимил ова помрачување од вселената. Се работи за сателитот Probe-2 на Европската Вселенска Агенција.

Случувањето го следеле околу 50.000 луѓе во Австралија, а на светско ниво оваа бројка се проширува на неколку милиони. 

Сателитот во текот на помрачувањето бил завртен кон Сонцето за да може да го сними ова ретко случување. Настанало фасцинантно видео во кое се гледа неверојатната површина на Сонцето, сончевите бури и слични појави кои се случуваат на него. 

Погледнете го следното видео за тоа како изгледало помрачувањето. 

 

 Ви препорачуваме да ги погледнете и следните статии:

 

 Целосно помрачување на Сонцето на северот на Австралија

 

 Вонземјани полнат гориво на сонцето?!

 

 

 ЦЕРН: Произведена температура 100.000 пати поголема од онаа во внатрешноста на Сонцето

 

loading...
Loading...