Експлозија на луксуз и стил во станот на Коко Шанел

Loading...

Габриел Коко Шанел се смета за една од најзначајните икони во модниот дизајн на 20тиот век. Оваа генијалка најмногу се памети по три работи: парфемот No.5 Chanеl, сакото и здолништето до колена и малиот, тесен црн фустан кој го популаризираше актерката Одри Хепберн. 

Коко живеела во посебен животен стил кој е многу впечатлив и по нејзиниот стан во Париз, кој стратешки беше сместен над нејзината продавница Chanel. Овој простор на неа и служел како засолниште за да избега од светот секогаш кога ќе посакала малку мир и тишина, далеку од модната фама и збрка во модниот свет.

Лукзуниот стан е преполн со уникатни, изработени парчиња на мебел, а во просторот доминираат црната и златната боја. На сликите може да се види и столот на која таа седела и ги набљудувала ревиите кои се одржувале во нејзинот бутик…

Погледнете ги и следниве статии:

Chanel 5 опасен за користење

 

 

Chanel – Пролет 2013

 

 

Викторија Бекам со разголени слики за Шанел

 

loading...
Loading...