7 лесно достапни а одлични производи!

Loading...

7 лесно достапни а одлични производи!1.Црн ориз
Тој е богат со антиоксиданси кои сречуваат срцев удар како и развој на тешки болести. Една лажица црн ориз содржи повеќе антоцианин отколку една лажица боровинки.
2. Компири
Евтини се и може да стојат со месеци. Се препорачува да ги консумирате во текот на зимата. Здрави се и лесно достапни. 
3. Јаболки
Сите видови на јаболки се богати со антиоксидански. Но се препорачува да ја јадете кората од јаболкото која е шест пати поздрава од внатрешноста на јаболкото.
4. Грав
Здрав зеленчук кој се препорачува почесто да се консумира. Во себе содржи редок вид на антиоксиданси кои се одлични за вашето тело.

 

5.Малини
Исто како и другите производи се храна која изобилова со антиоксиданси. Но мора да се напомене дека сувите се многу поздрави од свежите. 
6.Кафе
И покрај тоа што некои сметаат дека антиоксидансите кои ги собржи во комбинација со кофеинот се лоши сепак истражувањата го покажуваат спротивното. Ова е одличен пијалок кој наспроти сите тврдења сепак има добри страни. 
7.Зелен чај
Не сакате кафе? Има решение- зелениот чај. Научно е докажано дека жените кои редовно конзумираат зелен чај имаат за 30 % помали шанси да добијат срцев удар. 1.Црн ориз
Тој е богат со антиоксиданси кои сречуваат срцев удар како и развој на тешки болести. Една лажица црн ориз

loading...
Loading...