7 причини поради кои косата ви опаѓа!

Loading...

Забележавте дека во последно време косата се повеќе ви опаѓа? Еве зоштоДоколку се работи за неколку влакна повеќе, нема причини за паника, но доколку со месци ви опаѓа големо количество коса, секако ве советуваме да посетите доктор и да размислите дали постпои посебна причина поради која тоа се случува.
Изнесуваме некои од најчестите причини за опаѓање на косата кај жените:
1.Генетика
2.Внесувате мало количество на витамини.
3.Внесувате премногу витамин А.
4.Под стерс сте.
5.Премногу ја стегате косата (преку ден пунџа, дома цврсто опавче..)
6.Имате проблем со влакното (сувост, затнати пори, премногу призводи за стилизација на косата..)
7.Страдате од анемија.Доколку се работи за неколку влакна повеќе, нема причини за паника, но доколку со месци ви опаѓа големо количество коса, секако ве советуваме да по

loading...
Loading...