Билдер на 5 години

Loading...

Џулиано Строе, петгодишното момче од Романија, се занимава со една дисциплина која е крајно невообичаена (а веројатно и нездрава) за неговата возраст. Тој е боди билдер кој е влезен во Гинисовата книга на рекорди уште пред да научи да чита.Дисциплината во која е рекордер е „најбрзо минување 10 метри на раце, со тег меѓу нозете“. 

 

Погледнете ја оваа видео-монтажа од неговите тренинзи, како и од подвигот кој му донесе место во книгата на рекорди.

 

Погледнете ги и следниве статии:
Фото: Кој рече дека билдингот е само машки спорт?

Луѓе кои претерале со теретана 

 

Сталоне во теретана на 62 години

 

 

loading...
Loading...