На фалсификувана банкнота од 100 долари го ставил погрешниот лик

Loading...

Dana Leland (29) од Rhode Island можеби ќе се извлечел со фалсификување на банкноти да не направел една прилично сериозна грешка. Имено, на банкнота од 100 долари тој ставил слика од Abraham Lincoln, чиј лик инаку стои на банкнота која има 20 пати помала вредност. 

Да ставел слика од Benjamin Franklin, ќе имал добри шанси да ги добие чорапите кои сакал да ги купи, но вака завршил во притвор и ќе излезе пред суд на 11ти јануари. 

Leland со ваквите потези и претходно бил неуспешен, затоа што веќе е евидентиран за истото казнено дело. Ќе биде интересно да видиме што ќе му каже на судијата, со оглед на тоа што овој пат тврди дека не е виновен. 

 

Ви препорачуваме да ги погледнете и следните статии: 

 

 Најголемите жени криминалци кои го одбележаа 20-от век

 

 Кои се најголемите нарко-босови на сите времиња?

 

 Американски специјалци кажувале воени тајни за подобри видео игри

 

loading...
Loading...