Првиот хамбургер во вселената

Loading...

Група на студенти при универзитетот Харвард одлучи да испрати еден хамбургер, таму кадешто никогаш никој не би помислил дека не би бил испратен.

Пет пријатели во операцијата која ја нарекле “Skyfall” испратија хамбургер на височина од преку 30.000 метри, притоа снимајќи го неговото патување во вселената.

За да хамбургерот би има поголеми шанси да го “преживее” својот прв пат во вселената, студентите го премачкале со лак, притоа заврзувајќи го со камера, и GPS систем, закачувајќи го на хелиумски балон.

Хамбургерот успеа да стигне на височина од 30.480 метри, се додека балонот со кој леташе не пукна, а вкусното парче храна падна на земјата повторно.

Интересно е што ниту хамбургерот ниту камерата откако биле пронајдени не биле оштетени.

 

 

Погледнете ги следниве статии

 Новите 10 најлуди и најбизарни светски рекорди

 

 

 

 

 Ова е Попај од реалниот живот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Пронајден џиновски костур од времето на антички Рим

loading...
Loading...