Календар кој со помош на мастило ги одбројува деновите

Loading...

“Производ“ кој го мери времето преку своето течење на мастилото кое споро, но сосема доволно ја обликува посакуваната дата низ “капилари” изгравирани на подлога од картон.

Овој таканаречен “Календар од мастило”  е дело на лондонскиот дизајнер Оскар Дијаз, кој своите знаења од полето на физиката ги применува на феноменален начин притоа изразувајќи ја својата неверојатна креативност.

Секој ден мастилото ја постигнува и бои посакуваната дата, при што на тој начин станува и видлив.

Сепак да напоменеме живееме во свет во кој е се измислено и во кој е навистина тешко да бидеш оргинален, толку тешко да веројатно никогаш во историјата и не било толку како досега.

Да ја имаш способноста да воодушевиш преку некој свој изум, притоа споделувајќи ја својата идеја и откритие со остатокот од светот, е нешто за кое навистина би требало да се потрудиме притоа искористувајќи ги сите наши потенцијали за кои може и не сме свесни дека ги поседуваме.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Погледнете ги следниве статии

 Кога вашите мисли се претвараат во “музика”

 

 

 

 

 

 Првиот хамбургер во вселената

 

 

 

 

 

 Осамен џин лута по галаксиите

loading...
Loading...