Фото: Барби полуде – Неверојатна изложба на млада канаѓанка

Loading...

Младата канаѓанка Мари Клејтон реши да го уништи имиџот на Барби. Во интервју за еден амеркинаски блог за млади уметници, Клејтон објаснува дека е полна со омраза кон совршената жена – Барби.

Таа смета дека младите девојки се повеќе се опседнати со совршенство и перфекција каква што меѓу другите наложува и самата кукла. Затоа, таа решила да ја направи оваа чудна изложба.

Мател, првата компанија што ја произведе Барби куклата во 1959 година се уште не излезе во јавноста со соопштение за оваа изложба

Погледнете ги фотографиите од “Полудените Барби и Кен”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...