Коечно е измислено чоколадо кое не се топи

Loading...

 

Експертите на британската компанија 'Cadbury' кои се веќе познати за љубителите на чоколадо, овој пат успеаа да направат чоколада која може да се јаде нормално и на плажа. 

Тестовите покажаа дека млечната чоколада останува непроменета и после три саати во инкубаторот, каде била тестирана на 40 степени Целзјусови.

Ова откритие е многу важно бидејќи овозможува подобра продажба на чоколадото и во неразвиените земји во тропските појаси, каде многу често не постојат адекватни уреди за чување на оние намирници кои се чувствителни на промените на температурата и нивоата на влажност.

 

Извор: www.telegraf.rs

loading...