Одсега и ”Бог” ги подржува геј браковите

Loading...

 

Холивудскиот ветеран Морган Фреман го позајми својот глас во новата реклама за борбата за човекови права и на тој начин  им ја даде својата подршка на геј паровите кои го бараат тоа кое им е допуштено на сите-да стапат во брак.

 

Странските медиуми во шала објавуваа дека од сега и Бог ги подржува геј браковите, од причина што Фриман претходно се појави во улогата на Бог во филмовите 'Семоќниот Брус'.

 

Омилениот наратор се приклучи на оваа цел, а водителот на кампањата изјави:

''Оваа година беше клучна за еднаквост во поглед на склучувањето на бракови и токму затоа мораме да продолжиме да ја привлекуваме јавноста на наша страна. Повеќе не е прашање што теба да се случи, туку кога тоа ќе се случи.''

 

Во коментарите на оваа кампања некој имал објавено дека покрај Морган Фриман како нивен подржувач тоа нема многу да трае…

 

loading...