Miss Earth за 2012 година – Фото

Miss Earth или Мис Земја за 2012 година е Тереза Фајксова од Чешка.

 

23 годишната убавица победи во конкуренција од 79 девојки.

 

Изборот се одржува секоја година со цел да се крене еколошката свест кај луѓето низ светот. Оваа година беше одржан на Филипините.

 

Погледнете ги фотографиите од прекрасната Тереза.

 

Пронајдете не на следниве мрежи: