Вегетарјанците имаат подобар секс

Loading...

Според последните истражувања во врска со сексот, научниците од Калифорнија дојдоа до интересен заклучок. Според најновата теорија, вегетарјанците имаат подобар секс од луѓето кои секојдневно конзумираат месо.

Луѓето кои ја базираат својата секојдневна исхрана на овошје и зеленчук уживаат повеќе во креветот, бидејќи одредени билни производи влијаат на нивото на хормони во организмот и на тој начин се зголемува нивната сексуална активонст. Зголемувањето на нивото на овие хормони го продолжува и времетраењто на сексот.

 

По изнесените резултати од истражувањата во јавноста, вегетарјаницте истакнаа дека нивниот начин на исхрана е дефинитивно најдобриот!

 

 

loading...