Станете мајстори за орален секс

Loading...

Често се пишува и зборува за оралното задоволување на мажите. Меѓутоа, вистина е дека оралното задоволување за жените е многу комплицирано, па време е да обрнеме внимание и на тоа сексуално подрачје. 

 

Поголем број жени сакаат кога партнерот орално ќе ги задоволи. Многу признаваат дека тоа единствениот момент кога доживуваат оргазам.

Сепак, некои испитувања покажуваат дека многу мажи и понатаму не знаат како орално да ја задоволат партнерката, но лесно би можеле да научат… Посебно затоа што навистина не се работи за нуклеарна физика, туку за чисто задоволство.

 

Не бидете груби

 

Мажите во занесот на страста знаат да бидат премногу груби. Тоа никако не се препорачува во моментот на орално задоволување на жената, бидејќи за неа тоа може да биде болно и незгодно. Не смеете грубо да го буткате јазикот или со забите да изобилувате на клиторисот, бидејќи така нема да ја задоволите.

 

Немојте да бидете премногу нежни

Како што не е добро мажот во моментот на оралното задоволување на жената да биде груб, така не е добро ни да биде пренежен. Имено, некои мажи стравуваат дека ќе ја повредат жената, па се плашат да покажат сила и вистинска акција. Ако „долу“ сте премногу нежен, неа ќе и биде досадно и невозбудливо.

 

Совршен ритам

 

Тајната на добриот орален секс е во менувањето на ритамот. Комбинацијата на нежност и сила е сосема сигурно нешто што ќе ја излуди вашата партнерка. Во тоа можете да бидете совршен само ако внимателно ги слушате нејзините воздишки. Следете ја, и по нејзините воздишки и стенкања менувајте го ритамот. Ако почувствувате дека е многу возбудена, намерно успорете, излудете ја малку, бидејќи оргазмот ќе и биде поинтензивен.

 

 

 

 

loading...