(Видео) Усеин Болт, внимавај! Кристиано Роналдо претрча 96 метри за 10 секунди.

Отсекогаш се знаело дека Кристиано Роналдо, освен по фудбалските вештини, е добро познат и по своите одлични физички предиспозиции. (го сместивме на првата позиција на листата на физички најдобро подготвени фудбалери овде)

Португалецот го покажа тоа и на натпреварот против Атлетико Мадрид. 

Имено, Роналдо успеа да претрча 96 метри за време од 10 секунди! Тоа се случи во 78 минута, кога Роналдо веќе беше заморен од натпреварот. 

Којзнае колку време ќе му треба на Роналдо да истрча 100 метри кога е одморен и подготвен за тоа. Можеби Усеин Болт треба да почне да стравува за својот рекорд.

Погледнете колку беше брз Кристиано во следното видео:

Пронајдете не на следниве мрежи: