Во Кореа е направен детектор за педофили

Loading...

Јужна Кореја неодамна воведе правило по кое сите педофили кои се откриени, мораат да носат електронски направи со нив, со кои им се следни нивното движење.

Изумот е на Хонг Гванг Уја (43), кој е татко на 4 годишно дете, и со помош на оваа направа тој може да дознае кој е во негова близина.

 

Со цел да ја искорени предофилијата, Јужна Кореја со ова правило, педофилите да носат електронски направи со нив сака да го знае нивното секое движење.

 

Екстемен вид на казнување на педофилите е хемиска кастрација, која во Русија, Молдавија и другите земји е веќе усвоена. За да го унапреди а воедно и олесни овој систем на казнувања на педофилите, Хонг Гванх ја осмисли оваа генијална направа- детектор за педофили.

 

Во што е целата работа? Специјалната направа е осмислена на тој начин што алармот на детекторот се вклучува секој пат кога кога регистриран педофил ќе биде во нивна близина.

 

На Хонг веќе му пристигнуваат понуди за овој детектор да почне да го продава преку интернет, но тој би сакал овие направи да се најдат во училиштата каде децата се најранливи.

 

Профитот му е најмалку важен, најважна му е безбедноста на децата и сигурноста на државата.

loading...