Видео: Снимка од близнанци како се тепаат за место во матката на мајката

Loading...

 

Ривалството помеѓу браќата и сестрите почнува уште од раните години на животот, тоа го знаат сите родители. Но неодамна имавме прилика да видиме дека “тензиите” меѓу нив почнуваат многу порано од што мислевме.

Имено, една снимка од група лондонски научници покажува мини борба на две бебиња во утобата на мајката. На снимката можеме да видиме како помалечкото бебе се обидува да направи повеќе порстор за себе со тоа што го бутка поголемото.

Снимката изнуди многу насмевки и нежности.

Докторот Мајрор Гринфилд го изјави следново: “Во случај кога имате два фетуса во матката, не можете да очекувате да останат на своите места. Близнанците секогаш го бараат своето место во матка, а до сега не сме имале прилика да го видиме тоа”.

 

loading...