9 работи кои жените не можат да ги разберат кај мажите

Мажите и жените се толку спротивни што некогаш имаат проблем да ги разберат навиките и однесувањата на спротивниот пол.Ова 9-те работи кои жените не можат да ги сфатат кај мажите.
Комплименти
Секоја човек сака да добива комлименти, па затоа и мажите сакаат кога жените ќе ги пофалат нивниот изглед, фризура, каракте, облека…
Ова е една од причините зошто некои мажи дури и претеруваат со давањето комплименти. Правилото гласи: „Третирај како што сакаш да те третираат.“
Глумење недостижни
Повеќето девојки глумат недостижни. Понекогаш мажите ги ценат жените кои не се лесен плен, но претераноста во глумењето недостижност предизвикува проблем, па тие може и воопшто да не пријдат.
Болка во тестисите
За мажите не постои поголема болка од болката во тестисите. Доколку ве удрат во глава, главата боли, но ако ве удрат долу, тогаш болат тестисите, а потоа болката мигрира низ утробата, лицето и главата.
Молчење
Кога мажите седат и не кажуваат ниту збор тоа не значи дека се лути. Може немаат што да додадат на разговорот или се само заморени или пак се загрижени за иднината.
Неконтролирана ерекција
Ако вашето момче добие ерекција тоа не значи дека во моментот мисли на секс.
Тој не може да го контролира тоа, па не се вознемирувајте веднаш дека не сте му привлечна ако не може да стартува со акцијата, можеби е само уморен или под стрес.
Притисок од општеството
Општеството става голем притисок на нивните рамена да бидат „мажи“. Мажественоста е меч со две острици. Компетитивната природа знае да им донесе повеќе од што може поднесат.
Не може да живее сам
Повеќето луѓе имаат предрасуди дека маж не може да живее сам и дека не умее да ги заврши домашните обврски сам.
Ако некој маж знае сам да го одржува домаќинство, тогаш општеството го гледа сомнително.
Машки код
На момците не им се потребни зборови за да комуницираат еден со друг. Само со едно климање на главата може да се разберат еден со друг.
Бричењето на лицето е поздодевно од депилирањето со восок
Сите сакаат мазни површини, но ако девојка скокне некој ден за депилацијата никој нема да забележи.
Кај мажите ситуацијата е многу поочигледна, па и само еден прескокнат ден за бричење на лицето многу значи. Тие ја мразат оваа обврска.Ова 9-те работи кои жените не можат да ги сфатат кај мажите.
Комплименти
Секоја човек сака да добива комлименти, па затоа и мажите

Пронајдете не на следниве мрежи: