9-те верувања на мрзливите и неефикасни луѓе – I дел

Loading...

Речиси невозможно е за секој, дури и за неефикасните меѓу нас, да продолжат со досаден живот, откако потполно станале свесни на фактот дека неефикасноста е избор. Таа е директен резултат на непродуктивни верувања и однесувања. Затоа во денешниот прв дел ви ги претставуваме дел од 9-те нешта, во кои треба да престанеме да веруваме.1. Не знам што сакам
Никогаш не дозволувајте тоа што го очекуваат другите од вас, да влијае на тоа што вие очекувате од себе. Дознајте што сакате. Кога ќе ги почуствувате  вистинските чувства кои ги барате, самите ќе се изненадите со изобилството од нови можности.
2. Ќе се справам со тоа подоцна
Без план не можете да постигнете скоро ништо. Време е да го сфатите тоа  и време е да повлечете потег. Нема да бидете осудени за тоа што го кажувате, туку за тоа што ќе го направите. Имајте храброст и дисциплина денес да го направите тоа што е потребно, наместо тоа што е удобно.

3. Тоа е премногу работа
Животот не е секогаш лесен. Посакуваш полесна ситуација, без да превземеш нешто, само затоа што е малку потешко. Најефективниот начин да се справиш со тоа што треба да го направиш е да го сториш истото.
4. Немам сила
Застане пред тоа што те спречува и соочи се со него. Ќе дознаеш дека тие ја немаат половината од силата што мислат дека ја имаат. Борбата во која си денес, ја развива силата што ќе ти биде потребна за утре. Дури и кога ќе го дадеш најдоброто од себе и ќе промашиш, тоа не е неуспех. Наместо тоа, тоа е уште една можност да чекор понатаму и подобрување во следниот пат. Посилни сте отколку што мислите. Не се откажувајте!
5. Мојот однос со некого ќе ги реши моите проблеми 
Најмоќната врска што ќе ја имате е врската со самиот себеси. Ако не сте доволно удобни со себе или со својата вистина кога влегувате во врска, тогаш вие не сте подготвени за таа врска. Затоа што не сте способни да сакате друг, ако не се сакате самиот себеси.
Во утрешниот втор дел ќе ви ги преставиме преостанатите нешта, кои треба веднаш да ги отфрлите од вашиот ум: 9-те верувања на мрзливите и неефикасни луѓе – II дел.1. Не знам што сакам
Никогаш не дозволувајте тоа што го очекуваат другите од вас, да влијае на тоа што вие очекувате од се

loading...
Loading...