Се што треба да знаете за аналниот секс

Loading...

Аналната пенетрација е најмалку практикувана во форма на анален секс.

Начини за да си дозволите анално задоволство, најчесто се практикува милување на анусот при мастурбација, орален и вагинален секс. Некои уживаат со чуството на прст, додека други сакаат вибратори…

 

Аналниот секс не е болен ако се изведува правилно
Бидејќи аналниот отвор во себе има голем број нервни завршетоци, поради несоодветно постапување може да биде извор на болка, а со вистинскиот однос можете да си обезбедите вистинско уживање. Кога доаѓа до пенетрација, аналните мускули се намалуваат. Болката ќе се појави ако партнерот не почека да се опуштат тие мускули, при што и пенетрацијата со вистинска доза на лубрикант ќе биде потполно безболна. Опуштање на мусклулите придонесува и опуштање со допир, милување и масажа.

Во аналниот секс можете да уживате без разлика што во минатото претставувало болка
Самата желба за анален секс не е гаранција за уживање. Хроничната анална напнатост најчесто како причина за непријатност за време на аналниот секс се хемороидите. Напнатоста може да се лекува и се разбира да се отстрани така што малку подобро ќе бидете запознаени со анусот. Најмногу идеална опција за тоа, е за време на туширање или во када за време на мастурбација, кога телото е потполно опуштено. И длабокото дишење може да ги опушти аналните мускули. Кога секој ќе научи како да ги опушти аналните мускули, аналниот секс ќе биде безболен.

Аналната стимулација обезбедува многу повеќе видови на уживање
Аналното задоволство може да биде психичко и физичко. Кај мажите, извор на уживање може да биде притисок врз простатата, без разлика дали станува збор за масажа со прст, употреба на вибратор или кај хомосексуални односи на пенетрација со неговиот пенис. Кај психичките задоволства пред се станува збор за вознемирувачко чуство за обавување на перверзни работи.

Аналната стимулација може да доведе до оргазам
Многу ретки луѓе за време на анален секс доживуваат оргазам. Најчесто до тоа доаѓа кога истовремено се стимулира клиторисот.

За уживање на анален секс допринесува и исхраната
Исхраната може да има големо влијание на доживувањето на аналниот секс. Најдобро е да биде таква што нема да прави тежина односно да не смета во дигестивниот процес. Во спротивно пенетрацијата може само да ја зајакне непријатноста поради напнатоста на дигестивниот систем.

На анусот му е потребен друг вид на хигиена
Ректумот, за разлика од вагината е нерамен. Најтемелниот начин за хигиена пред анален секс е клизма. Анусот за време на возбудување не се навлажнува како вагината, за време на анален секс неизбежно е користење на лубрикант, кој треба да биде на база на вода. Некои луѓе на ректумот пред анален секс сакаат да го исчистат со вода.

Аналниот секс може да биде потполно сигурен
За аналниот секс посебно се препорачува употреба на кондом, особено кога станува збор за авантурист за една ноќ. Секогаш е потребно да водите сметка за хигиената пред аналниот секс.

loading...