Дина Манфредини (115) сега е најстарата жена на светот!

Loading...

Жена од Ајова која има 115 години сега е најстарата личност на светот! 

Гинисовата Книга на Рекорди објави на својот веб-сајт дека Дина Манфредини ја наследила титулата, откако Беси Купер од Џорџија починала. Купер имала 116 години. 

Официјалните лица не дадоа многу детали за најновиот рекордер. Манфредини е родена на 4-ти април 1897 година во Италија. Се преселила во САД во 1920. 

Манфредини моментално живее во старечки дом во Џонстон, САД. 

loading...