Најбогатите земји во светот

Loading...

Американскиот магазин “Forbes“ ја објави листата за најбогати земји во светот. Погледнете која земја е најбогата и најдобра за инвестирање. 

Според “Forbes“, Катар е најбогата земја во светот со годишен капитал од 90 милијарди долари. 

По Катар, е Луксембург која има годишен капитал од 81 милијарда долари. 

Трета по ред е Сингапур со годишен капитал од 56 милијарди долари. 

Норвешка, со годишен капитал од 51 милијарда долари. (Тоа ја прави една од најбогатите и најскапите земји на Европскиот континент). 

Брунеи, со годишен капитал од 48 милијарди долари. 

Обединети Арапски Емирати, шеста по ред најбогата земја во светот со годишен капитал од 47 милијарди долари. 

Америка е седма по ред најбогата земја според “Forbes” со годишен капитал од 46 милијарди долари. 

Хонг Конг со годишен капитал од 45 милијарди долари. 

Швајцарија девета по ред со годишен капитал од 41 милијарда долари. 

Холандија десета на листата со капитал од 40 милијарди долари. 

 

Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.

loading...
Loading...