95% од луѓето ги грицкаат секој ден, а незнаат какво влијание имаат на нив!

Само неколку кикирики дневно може да го намалат ризикот од сериозни болести. Истражувачите беа во можност да ја потврдат врската помеѓу кикирики и здравиот живот.Тие велат дека со само 10 грама на ден може да го намалите ризикот од респираторни заболувања, дијабетес, рак и кардиоваскуларни болести.
Ефектот од кикирики е ист за мажи и жени.
Научниците од Харвард имаа 22 години на набљудување на 6000 луѓе со дијабетес  тип 2, со што се зголемува ризикот од срцев удар и мозочен удар. Тие треба да биде на посебна диета и четири години беа пополнувани формулари за нивното здравје.
Откако ги видиле резултатите, тие откриле дека оние кои јаделе кикирики се повеќе заштитени од срцев удар и мозочен удар. Вистинско изненадување е дека ризикот од ова е намален за 44 отсто.
Кикириките содржат многу состојки, како што се здрави масти, витамини, растителни влакна, антиоксиданси кои го стимулираат имунолошкиот систем на телото.
ПРОЧИТАЈТЕ ГО И ОВА: 95% од луѓето јадат кикирики а никој незнае како растат!Тие велат дека со само 10 грама на ден може да го намалите ризикот од респираторни заболувања, дијабетес, рак и кардиоваскуларни болести.
Е

Пронајдете не на следниве мрежи: