95 % од луѓето јадат кикирики а никој незнае како растат!

Loading...

Можете да ги купите речиси секаде, во првата семкара, маркет или на пазар. Достапни и евтини кикириките мора да се најдат во вашата секојдневна исхрана.Но, дали знаете како тие растат?Доколку не знаете ние ќе ви откриеме со фотографијата што следува…
 
 

Еве каде и како растат тие…

Кикириките се необични мешункасти плодови бидејќи цутат над земјата, а плодот расте под земја.
Доколку исто така сте знаеле:
Богати се со антиоксиданси, есенцијални минерали (како на пример бакар и магнезиум) го заштитуваат срцето и помагаат за намалување  на холестеролот.  30 цели суво печени кикирики колку што е препорачаната дневна доза, содржат  14 % протеини, 21% масти, 2% јагленихидрати, , 8% растителни влакна., 25 % витамин Е, 19% нијацин, 12% магнезиум, 10% фолати, 10%бакар, 10%фосфор, 19 % калиум….Доколку не знаете ние ќе ви откриеме со фотографијата што следува…
 
 

Еве каде и како растат тие…

loading...
Loading...