Кинески инвестиции за посилен Интер

Италијанците се ослободуваат од некои трошкови за да го намалат минусот и успеаа да ги исполнат условите за финансискиот фер-плеј. Секоја помош беше добредојдена.

Прашања се појавија уште во летото, кога се говореше за група азиски инвеститори која сака да стане сопственик на помал дел од акциите на клубот, како дел од плановите да финаниски да му се помогне на Интер.

Најновите случувања околу Снајдер, каде наводно на играчот му се нуди плата со помали придонеси, очигледно говори за ситуацијата во која се наоѓаат челниците на екипата на Интер.

читајте пулс24

Медиумите во Италија веруваат дека Интер е близу до потпишување на договор со Кинези, но со промени во делот на финансискиот систем се со цел да се намали процедурата.

Пронајдете не на следниве мрежи: