Тодор Гечевски се повлекува од репрезентација

Гечевски за весникот „Дневник“ рече дека настапот на предолимписките игри во Каракас за него бил последен во националнит дрес. Гечевски изјави:„Ќе беше одлично како врв на мојата репрезентативна кариера да имав настап на Олимпијада.

Едно лошо полувреме против Доминиканците ги уништи нашите соништа. Останува на помладите да продолжат по тој пат и да ги следат своите желби, за мене во Kаракас беше крајот на настапите во репрезентацијата“. Засега Тодор не размислува целосно пензионирање бидејќи сеуште се осеќа силен и изјави дека целосно е концентриран на настапите за МЗТ Скопје.

Пронајдете не на следниве мрежи: