Порше со нов продажен рекорд

Loading...

Германскиот произведувач на луксузни спортски автомобили Порше во средата информираше дека во досегашниот дел од годината веќе продал повеќе автомобили од целата мината година, која беше рекордна за компанијата.

Порше во 11 месеци, заклучно со крајот на ноември, продал вкупно 128.978 автомобили на пазарите ширум светот, надминувајќи го рекордот од целата мината година, кога биле продадени 118.868 автомобили.
Само во ноември продажбата скокнала за 38,7 отсто, на 12.928 возила, наведе директорот на одделот на продажба и маркетинг, Бернард Мајер.
Продажбата пораснала на сите светски пазари, а најмногу во САД и Кина, за 71,4, односно за 63,4 отсто.

Макфакс

loading...
Loading...