Снежен пенис во центарот на Дрезден (фото)

Големиот снег кој го зафати поголемиот дел од Европа послужи како инспирација на многумина. Меѓутиоа, секако најнеобичната снежна скулптура ја направи непознат уметник во Дрезден.

 

Имено, во самиот центар на градот вчера останало дело кое многу медии го именуваа како “Голем пенис во ерекција“.

 

За правење на провокативната скулптура било потребно најмалку два часа. Иако за сега ова е голема атракција за минувачите, жителите на Дрезден се прашуваат како на најмладите сограѓани ќе им објаснат што всушност представува оваа скулптура.

Со оглед на тоа што скулптурата се наоѓа покрај самиот пат, и е впечатлива поради својата големина, биле проморани да смислат брзо некакви одговори.

 

Пронајдете не на следниве мрежи: